DOFTER TILL DOFTLAMPA

Dofterna som används i Maison Bergers doftlampa består av 90 % renaste 98-procentig alkohol, sterilt vatten och några droppar koncentrerad parfym. Dofterna får ALDRIG innehålla någon form av olja. Då bildas farliga som ämnen i luften.

Det fins alltid ca 50 dofter att välja mellan och det lanseras nya dofter 4 gånger per år. Det tar 9 månader att utveckla en ny doft. Maison Berger använder alltid de bästa råvarorna och parfymmakarna i Frankrike. Ni kommer att känna kvaliteten på dofterna när ni börjar använda dem. Alla dofter utvecklas med tiden. Från top not – mellan not till botten not.

Om syftet är att rena luften till 68% tar det 1 minut per m2. Vill man bara sprida doft brukar det räcka med ca 15-30 minuter för ett normalstort vardagsrum. Doften stannar kvar 4 timmar efter man släckt den.

Det finns 3 olika storlekar på dofterna, 500 ml – det är den vanligaste och har en brinntid på 20 timmar och effektiv dofttid på 80 timmar. 1 liter – har 40 timmar effektiv brinntid och ger 160 timmar doft. Den minsta

Dofterna delas in i 7 olika kategorier: Blå– rena dofter, Röd– söta dofter, Gul– fruktiga dofter, Rosa – blommiga dofter, Bruna– dofter som innehåller mycket olika tränoter och mysk. En del kallar dem för de orientaliska dofterna, Gröna-Fräscha dofter, Neutrala ,Neutral ska man alltid se till att köpa hem. Dels för att rena brännaren men även om man vill rena luften utan doft eller om man vill späda ut doften om man tycker om doften men upplever att den är för kraftig. Tänk på att det finns en doftnot även i den neutrala för att man ska känna att doftlampan är igång så man inte glömmer den. Doften är knappt märkbar. Det fungerar på samma sätt som man doft sätter gasol enbar för säkerheten.

 

NYHETER C-4 2019

(Klicka på bilderna för artikelnummer och mer info)

GRÖNA FAMILJEN – DE FRÄSCHA

GULA FAMILJEN – DE FRUKTIGA

ROSA FAMILEN – DE BLOMMIGA

BLÅ  FAMILJEN – DE RENA

BRUNA FAMILJEN – DE ORIENTALISKA

RÖDA FAMILJEN  – DE SÖTA

NEUTRALA – DE UTAN DOFT

Neutral ska man alltid se till att köpa hem. Dels för att rena brännaren men även om man vill rena luften utan doft. Man kan späda ut doften om man upplever att den är för kraftig. Den innehåller dock en liten doftnot enbart för att man ska känna att processen är igång. Det är ett säkerhetskrav precis som man känner att gasolen är igång. Det är viktigt att känna till om man är extremt känslig.

DOFTER TRIO – PACK

Trio- Pack innehåller 3 st olika dofter som rymmer 180 ml. Det är bra om man vill ge bort doft till någon och man inte vet vad den gillar. Det är även bra om man vill testa sig fram för att hitta några nya favoriter.

 

AROMA DOFTER

Alla Aroma dofter är tillverkade av Essentiella oljor som påverkar våra sinnen i den riktning vi önskar beroende på vilken typ av doft vi väljer.