Om oss

Maison Berger Sweden startade i maj 2017. Uppstarten grundades av att en av delägarna åkte och hälsade på en vännina som har hus i Altea, Spanien. När hon kom dit fanns det en katalytisk doftlampa från Maison Berger i huset och hon tyckte den var otroligt fin och det doftade fantastiskt av vanilj. Hon ville också ha en sådan. Dagen därpå åkte hon ned till byn och en likadan inhandlades i närmsta inredningsaffär.

När hon kom hem från Spanien visade hon stolt vad hon hade inhandlat och mannen tänkte: ännu en pryl som ska ställas någon stans och samla damm. Hon berättade om Maison Bergers katalytiska doftlampa, Lampe Berger och dess funktion, att den renar luften samtidigt som den är snygg och sprider doft. Han trodde inte riktigt på vad hon sa.

De åt de räkor till middag samma kväll och efter middagen innan hon lade sig var hon väldigt tydlig med att hon ville att mannen skulle bära ut räkskalen i soporna. Det var hennes tur att ha sovmorgon dagen därpå och mannen skulle ta hundarna på morgonen. När han steg upp morgonen därpå kände han tydligt på lukten att han hade glömt bära ut räkskalen. Han blev stressad eftersom det luktade så illa i hela huset och dessutom är det väldigt svårt att vädra ut den förfärliga lukten.

Då kom han ihåg vad hon hade sagt om att den katalytiska lampan renade luften. Sagt och gjort. Han bestämde sig för att sätta igång lampan och göra det ultimata testet. Han följde tydligt instruktionen som följde med och gick sedan ut med hundarna. När han kom tillbaka efter ca 30 minuter var lukten av de kvarglömda räkskalen borta. Han var helt såld.

Då sa han till frun att de måste kolla var man kunde köpa fler dofter och kanske köpa nya lampor. De upptäckte att det inte fanns någonstans i Sverige att få tag på dessa underverk. Det gick inte heller att beställa från något annat land. Då bestämde de sig för att en sådan fantastisk uppfinning måste säljas i Sverige och de tog kontakt med Maison Berger i Frankrike och efter ett besök i Paris i april var saken klar. De hade skrivit på ett avtal som gav dem ensamrätten till Maison Bergers produkter på den svenska marknaden och Maison Berger Sweden var skapad. Idag finns det en hel del återförsäljare på den svenska marknaden men det behövs många fler för att alla i Sverige ska kunna få tillgång till produkterna. Därför söker vi aktivt efter fler återförsäljare, liten som stor, från alla delar i Sverige.