Om oss

En resa med oväntad doftupplevelse

Maison Berger Sweden startade i maj 2017. Uppstarten grundades av att jag, Ann-Louise, som är en av delägarna åkte och hälsade på en väninna som har hus i Altea, Spanien. När jag kom dit fanns det en katalytisk doftlampa från Maison Berger i huset som jag tyckte var otroligt fin och det doftade fantastiskt av vanilj. En sådan ville jag också ha. Dagen därpå åkte jag och min väninna ned till byn och en likadan inhandlades i närmsta inredningsaffär.

Var ställer vi den här?

När jag kom hem från Spanien visade jag stolt upp vad jag hade inhandlat och min man tänkte: ännu en pryl som ska ställas någon stans och samla damm. Jag berättade om Maison Bergers katalytiska doftlampa, Lampe Berger och dess funktion, att den renar luften samtidigt som den är snygg och sprider doft. Han trodde inte riktigt på vad jag sa.

Upp till bevis

Vi åt räkor till middag samma kväll och efter middagen, innan jag gick och lade mig bad jag min man att bära ut räkskalen i soporna. Nästa morgon skulle min man gå ut med hundarna på morgonen, så det var min tur att ha sovmorgon. När min man steg upp på morgonen kände han tydligt på lukten att han hade glömt bära ut räkskalen. Han blev stressad eftersom det luktade så illa i hela huset och dessutom är det väldigt svårt att vädra ut den förfärliga lukten.

Då kom han ihåg vad jag hade sagt om att den katalytiska lampan renade luften. Sagt och gjort. Han bestämde sig för att sätta igång lampan och göra det ultimata testet. Han följde tydligt instruktionen som följde med och gick sedan ut med hundarna. När han kom tillbaka efter ca 30 minuter var lukten av de kvarglömda räkskalen borta. Han var helt såld.

Mötet i Paris

Vi undrade var vi kunde köpa fler dofter och kanske köpa några nya lampor. Vi upptäckte att det inte fanns någonstans i Sverige att få tag på dessa underverk. Det gick inte heller att beställa från något annat land. Då bestämde vi oss för att en sådan fantastisk uppfinning måste säljas i Sverige och vi tog kontakt med Maison Berger i Frankrike. Efter ett besök i Paris var saken klar. Vi hade fått ett avtal som gav oss ensamrätten till Maison Bergers produkter på den svenska marknaden och Maison Berger Sweden var skapad.

Maison Berger Sweden idag

Idag finns det en hel del återförsäljare på den svenska marknaden men det behövs många fler för att alla i Sverige ska kunna få tillgång till produkterna. Därför söker vi aktivt efter fler återförsäljare, liten som stor, från alla delar i Sverige. Tveka inte att kontakta oss om du gillar vår berättelse och vill bli en del av fortsättningen.

Välkommen till Maison Berger Sweden!